Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش برنا آذربایجان غربی، غلامرضا سلیمانی با اشاره به اینکه همکاری تجاری، اقتصادی و گردشگری با ترکیه برای منطقه آزاد ماکو الزام است، تصریح کرد: ما از حضور و مشارکت سرمایه گذاران و شرکتهای ترکیه ای در روند پیشبرد پروژه های خود استقبال می کنیم.

 در منطقه آزاد ماکو فرصت خوبی برای فعالیت تجار ترکیه ای فراهم شده است

وی افزود: مزیت های مشترک منطقه آزاد ماکو و ترکیه می تواند مکمل هم و در جهت توسعه هر دو کشور بکار گرفته شود و انرژی، نیروی کار ارزان و دشت های وسیع با منابع طبیعی فراوان  در منطقه فرصت خوبی است تا فعالان اقتصادی ترکیه ای از این منابع عظیم استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سلیمانی با اشاره به وجود جمعیت ۳۰۰ میلیونی در کشورهای همسایه منطقه آزاد ماکو افزود: کالاهایی که از ترکیه بصورت زمینی به عراق و ایران از ترکیه وارد می شود از مرز بازرگان ترانزیت می شوند و احداث دهکده لجستیک به وسعت ۷۰۰ هکتار و با توجه به ترانزیت سالانه ۴ میلیون تن بار از مرز بازرگان در دستور کار سازمان است.

 حجم ترانزیت از مرز بازرگان تا ۴ سال آینده به ۱۰ میلیون تن افزایش می یابد

وی با اشاره به هدفگذاری سازمان منطقه آزاد ماکو برای ۴ سال آینده تصریح کرد: با توسعه زیرساخت ها حجم ترانزیت مرز بازرگان به  ۱۰ میلیون تن افزایش می یابد.

سلیمانی با اشاره به اینکه می توانیم از ظرفیت های بندر مرسین برای ایجاد زیرساخت های لجستیک منطقه آزاد ماکو به عنوان بندر خشک استفاده کنیم اظهار داشت: ماکو به عنوان هاب توزیع بار برای ترانزیت کالاهای بندر مرسین به کشورهای حوزه قفقاز و آسیای میانه می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو تصریح کرد: ما می دانیم کشور ترکیه در حوزه لجستیک از جمله کشورهای پیشرفته و فعال است لذا با توجه به موقعیت استراتژیک منطقه آزاد ماکو زمینه همکاری در حوزه لجستیک فراهم است.

همکاری ترکیه با ایران برای مقابله با تحریم های آمریکا حیاتی است

سلیمانی با اشاره به تحریم های آمریکا علیه دوکشور دوست ایران و ترکیه، همکاری های دوجانبه را با اهمیت تر خواند و گفت: در صورت توافق دوجانبه می توان برای تامین مایحتاج و مواد اولیه صنایع تولیدی از بندر مرسین کمک گرفت.

وی به صادرات مواد پتروشیمی و فراوری های نفتی ایران از طریق منطقه آزاد مرسین اشاره کرد و تصریح کرد: ایران می تواند در بانکرینگ کشتی های مرسین همکاری داشته باشد.

سلیمانی خاطر نشان کرد: در زمینه کشت و صنعت و کشت گلخانه ای و گیاهان دارویی علاقمندیم از تجربیات و امکانات طرف ترک استفاده کنیم و با توجه به وجود ۱۴۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی با آب و دشت و شبکه آبیاری در منطقه آزاد ماکو، همکاری در این حوزه برای هردو طرف سودآور است.

استاندار مرسین: بستر همکاری مشترک بین منطقه آزاد ماکو و منطقه آزاد مرسین فراهم است.  

استاندار مرسین ترکیه در دیدار با مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو با اشاره به ظرفیت های کشاورزی و صنعتی مرسین به عنوان بزرگترین منطقه آزاد ترکیه گفت: منطقه آزاد مرسین دومین بندر تجاری و توریستی پس از استانبول است که رتبه نخست در تکنولوژی و فعالیت های صنعتی و صادراتی در ترکیه را دارد .

علی احسان سو با اشاره به اینکه این استان در بحث کشاورزی از مناطق پررونق ترکیه است افزود: مرسین با پلاژهای زیبا و آثار گرانبها مثل غار اصحاب کهف، دره و غار جهنم و بهشت، آبشارهای فراوان مثل تارسوس،کلیسای آنتیک جانبازلی، کانلی دیوانه نکروپول، مسجد موغدات ، کیز کاله سی یا همان قلعه دختر، قلعه سیلیفکه، کایا آداملاری، چاغری آنیتی، مناطق هتل های مرسین تموک ، آلاهان و قبر دانیال پیامبر از جمله شهرهای هدف گردشگری در ترکیه است.

وی افزود: مرسین یک مرکز مهم اقتصادی ترکیه است و بزرگترین بندر ترکیه در این شهر  واقع شده و یک تولید کننده عمده روغن پنبه دانه است. منطقه روستایی در اطراف مرسین برای مرکبات و تولید پنبه معروف است. موز، زیتون و میوه های مختلف نیز تولید می شود.

وی با ابراز علاقمندی به همکاری مشترک با منطقه آزاد ماکو اظهار داشت: در زمینه های مختلف بستر همکاری مشترک بین منطقه آزاد ماکو و منطقه آزاد مرسین فراهم است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: منطقه آزاد ماکو مرسین ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۷۸۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احمدیان: امیدواریم روابط اقلیم کردستان با ایران در بُعد امنیتی گسترش یابد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، «نیچروان بارزانی» رئیس اقلیم کردستان عراق روز دوشنبه در دیدار با علی‌اکبر احمدیان نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی با ابراز خوشحالی از حضور در تهران و دیدارهای انجام شده، گفت: امنیت ایران، امنیت ماست و اجازه نمی‌دهیم هیچ طرف ثالثی از ناحیه اقلیم کردستان عراق به امنیت جمهوری اسلامی ایران لطمه بزند.

وی با اشاره به حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران، چه در دوران مبارزه با حکومت صدام و چه بعد از آن و شکل‌دهی به عراق جدید، ابراز امیدواری کرد که تا روابط اقلیم کردستان عراق با جمهوری اسلامی ایران در همه ابعاد از جمله در بُعد امنیتی و اقتصادی بیش از پیش گسترش یابد.

احمدیان نیز با خوشامدگویی به بارزانی روابط جمهوری اسلامی ایران با ملت عراق و از جمله مردم کردستان عراق را روابط تاریخی و فرهنگی بسیار عمیق و دیرینه برشمرد که مبتنی بر آرمان‌های مشترک شکل گرفته و در طول زمان مستحکم شده است. لذا نباید اجازه داد هیچ طرف ثالثی اعم از رژیم صهیونیستی با ضدانقلاب و معارضین جمهوری اسلامی ایران به آن خدشه وارد کند.

همچنین وی برای همکاری جامع با اقلیم کردستان در چارچوب قانون اساسی عراق اعلام آمادگی کرد.

احمدیان افزود: جمهوری اسلامی ایران آماده است همه گونه حمایتی از مردم، حاکمیت عراق و اقلیم کردستان و به‌ویژه شخص آقای نیچروان بارزانی را به عمل آورد.دو طرف همچنین بر اجرای کامل توافقنامه امنیتی جمهوری اسلامی ایران و عراق تا حصول نتیجه و رفع کامل ناامنی تأکید کردند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • احمدیان: امیدواریم روابط اقلیم کردستان با ایران در بُعد امنیتی گسترش یابد
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • مصوبه تعیین نماینده ویژه رئیس‌جمهوری در مناطق آزاد اصلاح شد
  • بررسی راهکارهای توسعه زیرساخت‌های شبکه برق آذربایجان غربی
  • همه باید در قبال مسئولیتی که به ما سپرده شده است کار جهادی انجام دهیم
  • طالبان به دنبال گسترش همکاری‌های اقتصادی با ترکیه
  • ترکیه: مسئله فلسطین نباید قربانی رقابت‌های منطقه‌ای شود
  • آمادگی شهرداری زلنودولسک روسیه برای ایجاد مرکز تجاری ایران
  • همسایگی و قرابت فرهنگی عامل تقویت ارتباطات تجاری کیش و ترکیه
  • گسترش همکاری‌ها با کشور همسایه کمکی به دیپلماسی فرهنگی است