Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - اروميه – ايرنا- مديرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو گفت: در راستاي تحقق تجارت 30 ميليارد دلاري ايران با ترکيه و موقعيت استراتژيک اين منطقه آزاد، بهترين موقعيت براي همکاري هاي دوجانبه با ترکيه فراهم است و تعامل با منطقه آزاد مرسين نقطه کليدي تحقق اين امر به شمار مي رود.

به گزارش ايرنا، غلامرضا سليماني روز سه شنبه در ديدار با استاندار و مديرعامل منطقه آزاد مرسين در ترکيه با معرفي منطقه آزاد ماکو به عنوان بزرگترين منطقه آزاد جهان در همسايگي کشورهاي ترکيه، ارمنستان و جمهوري آذربايجان بيان کرد: ما از حضور و مشارکت سرمايه گذاران و شرکت هاي ترکيه اي در روند پيشبرد پروژه هاي خود استقبال مي کنيم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي افزود: مزيت هاي مشترک منطقه آزاد ماکو و ترکيه مي تواند مکمل هم و در جهت توسعه هر دو کشور به کار گرفته شود و انرژي، نيروي کار ارزان و دشت هاي وسيع با منابع طبيعي فراوان در منطقه فرصت خوبي است تا فعالان اقتصادي ترکيه اي از اين منابع عظيم استفاده کنند.
وي با اشاره به وجود جمعيت 300 ميليوني در کشورهاي همسايه منطقه آزاد ماکو اضافه کرد: با توجه به ترانزيت سالانه چهار ميليون تن بار از مرز بازرگان، احداث دهکده لجستيک به وسعت 700 هکتار در دستور کار سازمان منطقه آزاد ماکو قرار دارد.
مديرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو با اشاره به هدف گذاري سازمان منطقه آزاد ماکو براي چهار سال آينده ادامه داد: با توسعه زيرساخت ها حجم ترانزيت مرز بازرگان در اين مدت به 10 ميليون تن افزايش مي يابد.
سليماني با اشاره به اينکه مي توانيم از ظرفيت بندر مرسين براي ايجاد زيرساخت هاي لجستيک منطقه آزاد ماکو به عنوان بندر خشک استفاده کنيم، گفت: ماکو به عنوان هاب توزيع بار براي ترانزيت کالاهاي بندر مرسين به کشورهاي حوزه قفقاز و آسياي ميانه مي تواند مورد استفاده قرار گيرد.
وي با اشاره به تحريم هاي آمريکا عليه 2 کشور ايران و ترکيه، همکاري هاي دوجانبه را با اهميت تر خواند و گفت: در صورت توافق دوجانبه مي توان براي تامين مايحتاج و مواد اوليه صنايع توليدي از بندر مرسين کمک گرفت.
وي به صادرات مواد پتروشيمي و فرآوري هاي نفتي ايران از طريق منطقه آزاد مرسين اشاره کرد و افزود: ايران مي تواند در بانکرينگ کشتي هاي مرسين همکاري داشته باشد.
استاندار مرسين ترکيه نيز در اين ديدار با اشاره به ظرفيت هاي کشاورزي و صنعتي مرسين به عنوان بزرگترين منطقه آزاد ترکيه گفت: منطقه آزاد مرسين دومين بندر تجاري و توريستي پس از استانبول است که رتبه نخست در تکنولوژي و فعاليت هاي صنعتي و صادراتي در اين کشور را دارد.
علي احسان سو /Ali ihsansu/ با اشاره به اينکه اين استان در بحث کشاورزي از مناطق پررونق ترکيه است، افزود: مرسين از جمله شهرهاي هدف گردشگري در ترکيه است و مي توان از اين ظرفيت براي توسعه گردشگري دوجانبه بهره برد.
وي اضافه کرد: بزرگترين بندر ترکيه در مرسين واقع شده و اين شهر توليد کننده عمده روغن پنبه دانه به شمار مي رود.
وي با ابراز علاقه مندي به همکاري مشترک با منطقه آزاد ماکو بيان کرد: در زمينه هاي مختلف بستر همکاري مشترک بين منطقه آزاد ماکو و منطقه آزاد مرسين فراهم است.
به گزارش ايرنا، منطقه آزاد ماکو به لحاظ محدوده جغرافيايي شامل شهرستان هاي ماکو، شوط، پلدشت و شهر مرزي بازرگان بوده و در منتهي اليه شمال غرب کشور واقع شده است.
مساحت اين منطقه حدود پنج هزار کيلومترمربع و جمعيت آن بر اساس نتايج سرشماري عمومي نفوس و مسکن سال 1395، حدود 200 هزار نفر است.
منطقه آزاد ماکو به عنوان بزرگترين منطقه آزاد کشور داراي 140 کيلومتر مرز مشترک با کشور جمهوري آذربايجان و 130 کيلومتر مرز مشترک با کشور ترکيه است.
مرسين نيز شهري بندري در سواحل درياي مديترانه است و در جنوب ترکيه قرار دارد.
7132/2093
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۸۵۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طالبان به دنبال گسترش همکاری‌های اقتصادی با ترکیه

طالبان به دنبال گسترش همکاری‌های اقتصادی با ترکیه

دیگر خبرها

  • ترکیه تجارتش با چین، هند و آفریقا را جایگزین رژیم صهیونیستی می‌کند
  • بررسی راهکارهای توسعه زیرساخت‌های شبکه برق آذربایجان غربی
  • محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه‌آهن تهران عبور کرد
  • عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه تهران
  • همه باید در قبال مسئولیتی که به ما سپرده شده است کار جهادی انجام دهیم
  • عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه آهن تهران
  • طالبان به دنبال گسترش همکاری‌های اقتصادی با ترکیه
  • همسایگی و قرابت فرهنگی عامل تقویت ارتباطات تجاری کیش و ترکیه
  • تجمع دانشجویان طرفدار فلسطین در مقابل بزرگترین دانشگاه مکزیک
  • پایان روابط تجاری ترکیه ـ اسرائیل/ اردوغان در جنگ غزه به دنبال چیست؟