Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پایگاه خبری منطقه آزاد ماکو، در این دیدار مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو با اشاره به مرز مشترک ۲۰۰ کیلومتری با ترکیه گفت: ایران و ترکیه با داشتن مرزهای امن می‌توانند همکاری‌های بسیار عمیق‌تر در حوزه‌های مختلف تجاری، سیاسی و فرهنگی داشته باشند. غلامرضا سلیمانی با بیان اینکه منطقه آزاد ماکو به‌عنوان بندر خشک و مکمل بندر مرسین می‌تواند نقش کریدور داشته باشد، افزود: فاصله ماکو تا مرسین ۱۱۰۰ کیلومتر است که می‌تواند با ارتباط از طریق راه‌آهن و کارگوی فرودگاهی به‌عنوان ‌هاب توزیع فناوری و تکنولوژی عمل کند؛ این در‌حالی است که طبق نظرات کارشناسان تولیدات ترکیه در منطقه آزاد ماکو حداقل ۶۰ درصد ارزان‌تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی نقش منطقه آزاد ماکو در تحقق هدف ۳۰ میلیارد دلاری پیش‌بینی شده برای تجارت با ترکیه را حیاتی خواند و گفت: ترکیه اولین شریک تجاری ایران و بندر مرسین اولین شریک تجاری منطقه آزاد ماکو است و انتظار داریم ۸۰ درصد حجم مبادلات ۳۰ میلیارد دلاری از ماکو محقق شود.

سلیمانی گفت: ما به دنبال توافق همکاری طولانی‌مدت و پایدار هستیم و این توافقات مختص به زمان تحریم‌ها نیست. مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو حجم مبادلات تجاری ایران با جهان را در سال ۲۰۱۶ میلادی ۱۵۵ میلیون دلار عنوان کرد و گفت: طبق هدف‌گذاری انجام شده حدود ۱۰ درصد این مبادلات یعنی ۱۵ میلیون دلار می‌تواند بین مرسین و ماکو انجام شود. وی از ماکو- ترابوزان - مرسین به‌عنوان سه کریدور پخش و ترانزیت برای جهان یاد کرد و افزود: یکی از طرح‌هایی که سازمان منطقه آزاد ماکو دنبال می‌کند، ایجاد شهرک مشترک سرمایه‌گذاری با ترکیه است، چراکه زیرساخت‌ها برای احداث این شهرک آماده شده است. ضمن اینکه محصولات تولیدی شرکت‌های خارجی در منطقه آزاد ماکو برای ورود به سرزمین اصلی از تخفیف ۷۰ درصدی برخوردار خواهند بود و مالکیت صددرصدی در منطقه می‌تواند خارجی باشد.

سلیمانی گفت: سالانه ۲۰ میلیارد دلار مایحتاج اولیه مثل گندم، جو، نهاده‌های دامی و... وارد کشور می‌شود و در این شرایط جدید مرسین می‌تواند بهترین محل برای تامین آن باشد. همچنین حجم صادرات محصولات پتروشیمی و صنایع نفتی ایران در سال ۱۵ میلیارد دلار در سال است که بندر مرسین می‌تواند پایگاهی امن برای صادرات محصولات ایران باشد. مدیرعامل منطقه آزاد مرسین نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از امتیازات و پتانسیل‌های منطقه آزاد ماکو ضمن استقبال از پیشنهادهای مطرح شده اعلام کرد که همکاری مشترک با منطقه آزاد ماکو سرآغاز فعالیت‌های جدید تجاری بین ایران و ترکیه است. ادوار موم گفت: با انعقاد تفاهم‌نامه‌های همکاری دوجانبه، منطقه آزاد ماکو خانه و سرزمین دوم ما خواهد بود و مرسین را نیز به‌عنوان محلی برای تجارت و فعالیت اقتصادی، خانه خود بدانید.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۴۸۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار امیرعبداللهیان با همتای ترک: گفتگو درباره تحولات منطقه، فلسطین و روابط دوجانبه

 امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه دیدارهای خود در حاشیه اجلاس سران اسلامی در بانجول، با هاکان فیدان وزیر امور خارجه ترکیه دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش تسنیم، مذاکرات وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و ترکیه بر روند تحولات منطقه بویژه تحولات غزه، همچنین تبادل نظر در خصوص آخرین تلاش ها و تحرکات برای توسعه و گسترش مناسبات دوجانبه تهران و آنکارا بویژه بر نتایج سفر دکتر رئیسی به آنکارا متمرکز بود‌.

 امیرعبداللهیان ضمن تقدیر از تصمیم اخیر دولت ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری  با رژیم صهیونیستی، این اقدام را مهم توصیف کرد.

رئیس دستگاه دیپلماسی با محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی، ضرورت ایفای نقش نیرومندتر و فعال تر کشورهای اسلامی به‌ خصوص ایران و ترکیه در حمایت از مساله فلسطین را یادآور شد.

وزیر امور خارجه کشورمان در بخش دیگری از این دیدار مواضع کشورمان را در روند عملیات مقتدرانه وعده صادق در چارچوب دفاع مشروع نیروهای مسلح ایران و در  تنبیه رژیم صهیونیستی تبیین کرد.

امیرعبداللهیان در خصوص دیدار اخیر روسای جمهور دو کشور در آنکارا تاکید کرد: ارزیابی ما از مذاکرات روسای جمهور ایران و ترکیه و توافقات و پیگیری های صورت گرفته مثبت است، اما باید نتایج کامل توافقات محقق شود.

 وزرای امور خارجه ایران و ترکیه همچنین دیدگاه مشترکی در مورد لزوم پیگیری مستمر توافقات سفر دکتر رئیسی به ترکیه داشتند و  بر لزوم فعال تر شدن کمیته‌های مشترک همکاری دو کشور در زمینه‌های مختلف تاکید کردند.

هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه ضمن ابراز خرسندی از این دیدار، سفر موفقیت آمیز دکتر رئیسی رئیس جمهور کشورمان به ترکیه را حائز اهمیت دانست و از نتایج آن ابراز خرسندی نمود.

 هاکان فیدان توسعه روابط با ایران در همه زمینه‌ها را از اولویت‌های مهم ترکیه دانست و از تقویت همکاری های دو کشور در مجامع منطقه ای و بین المللی استقبال نمود.

وزیر خارجه ترکیه با تشریح رویکرد و مواضع کشورش در قبال تحولات منطقه به خصوص اوضاع فلسطین بعنوان مهم ترین مساله جهان اسلام، موضع‌ همتای ایرانی خود مبنی بر ضرورت ایفای نقش فعال و پویاتر کشورهای اسلامی به خصوص ترکیه و ایران در سازمان همکاری اسلامی را مورد تاکید قرار داد.

دو وزیر همچنین در خصوص وضعیت فلسطین و راههای پایان بخشیدن به جنگ و جنایات سبوعانه رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین در نوار غزه و کرانه باختری تبادل نظر کردند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مصوبه تعیین نماینده ویژه رئیس‌جمهوری در مناطق آزاد اصلاح شد
  • بررسی راهکارهای توسعه زیرساخت‌های شبکه برق آذربایجان غربی
  • همه باید در قبال مسئولیتی که به ما سپرده شده است کار جهادی انجام دهیم
  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی وارد کشور شد
  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی واردات قطعی به قشم رسید
  • ورود نخستین محموله خودرو‌های هیبریدی واردات قطعی به قشم
  • ترکیه: مسئله فلسطین نباید قربانی رقابت‌های منطقه‌ای شود
  • دیدار امیرعبداللهیان با همتای ترک: گفتگو درباره تحولات منطقه، فلسطین و روابط دوجانبه
  • دومین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه آماده حرکت است؛ عبور از ایران مشروط به همکاری راه‌آهن
  • دومین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه آماده حرکت است / عبور از ایران مشروط به همکاری راه‌آهن