Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-06@13:40:13 GMT

ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای در ترکیه تسریع می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۸۴۷۶۶

دولت ترکیه اعلام کرد که روند ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای در این کشور تسریع خواهد شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از روزنامه رسمی ترکیه، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه دستور تسریع در ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای در این کشور را امضا کرد. طبق این دستور، ادارات دولتی باید پشتیبانی‌های لازم برای ساخت و ساز نیروگاه‌های هسته‌ای را ارائه دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آوریل 2018، مراسم کلنگ زنی احداث نیروگاه آک‌کویو در مرسین ترکیه به عنوان نخستین پروژه ساخت و راه اندازی راکتور نیروگاه هسته‌ای این کشور برگزار شد.

در این مراسم علاوه بر رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، ژنرال خلوصی آکار رئیس ستاد فرماندهی نیروهای مسلح ترکیه، معاونان نخست وزیر ترکیه و جمعی از وزرای این کشور به همراه هیئت بلند پایه روسی حضور داشتند.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه نیز از طریق ویدئو کنفرانس در مراسم افتتاح و کلنگ زنی نیروگاه هسته‌ای ترکیه در مرسین شرکت کرد. برات آلبایراک وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه نیروگاه هسته‌ای آک‌کویو را رویای 60 ساله این کشور معرفی کرد.

ترکیه در سال 2010 نخستین توافقنامه احداث نیروگاه هسته‌ای مرسین- آک‌کویو را با روسیه امضا کرد.

بر اساس این توافق نامه، روس‌ها باید حداکثر تا سال 2023، نیروگاه مذکور را با چهار رآکتور هسته‌ای و ظرفیت تولید 4 هزار و 800 مگاوات برق آماده بهره‌برداری کنند.

این پروژه حدود 20 میلیارد دلار هزینه دارد و گفته شده بزرگترین سرمایه گذاری در ترکیه در یک مرحله خواهد بود و 10 درصد نیاز برق این کشور و زمینه ایجاد اشتغال برای 10 هزار نفر را تامین خواهد کرد.

سهام شرکت‌های ترکیه در این پروژه 35 الی 40 درصد خواهد بود و بین 6-8 میلیارد دلار ارزش افزوده برای آنها به همراه خواهد داشت. نیروگاه هسته‌ای آک‌کویو از سوی شرکت دولتی روس اتم تاسیس و گفته شده است که در مرحله عملیاتی این نیروگاه هسته‌ای  برای 3500 نفر فرصت اشتغال ایجاد می‌کند. بنابر برنامه‌ها روند فعالیت اولین فاز نیروگاه مذکور در سال 2023 آغاز خواهد شد.

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۸۴۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید برق هسته‌ای تا ۲۵ سال آینده ۳ برابر می‌شود

معاون رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: برگزاری کنفرانس علوم و فنون هسته‌ای بدون حمایت ریاست و همکاران سازمان مقدور نبود و ایده این کنفرانس توسط رئیس سازمان انرژی اتمی و در چارچوب سیاست‌های سازمان با عنوان درهای باز و نوآوری باز عنوان شد و به خوبی هم محقق شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، جواد کریمی ثابت معاون رئیس سازمان انرژی اتمی و رئیس انجمن هسته‌ای ایران بعدازظهر امروز _دوشنبه هفدهم اردیبهشت_ در مراسم افتتاحیه نخستین کنفرانس بین المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان که با حضور برخی مقامات داخلی و خارجی برگزار شد، اظهار کرد: دنیای امروز با چالش‌های بسیار بزرگی روبه رو است و شاید هیچ زمانی مثل امروز دچار چالش خودساخته نبوده است.

وی گفت: چالش‌هایی مثل محیط زیست، تغییرات اقلیمی و بحث اسیدی شدن آب اقیانوس‌ها و دیگر ابر چالش‌ها و موضوعاتی مل امنیت انرژی و امنیت تأمین غذا، آب و موضوعاتی که مستقیماً به حیات بشری ربط دارد، چالش‌هایی است که الان در سطح جهان رو به رو هستند.

کریمی ثابت افزود: اندیشمندان معتقدند پاسخ به چالش‌ها یک پاسخ جهانی است. چالش‌های جهانی پاسخ‌های جهانی نیاز دارد و کنفرانس‌ها و نشست‌های بین‌المللی بستری مناسب برای طرح چنین موضوعات و یافتن راه حل‌هایی برای این موضوعات است. بدون شک فناوری هسته‌ای یکی از فناوری‌های کاملاً اثبات شده است که می‌تواند خیلی خوب و دقیق به برخی از این چالش‌ها پاسخ بدهد.

معاون سازمان انرژی اتمی ادامه داد: اگر خلاصه بیانیه این نشست را بگویم تا ۲۰۵۰ تولید برق هسته‌ای را سه برابر خواهد شد؛ یعنی در بیست و پنج سال آینده و این موضوع نویدبخش است که دنیا از مزایا و شرایط بهتری می‌تواند با استفاده از این فناوری مواجه شود.

کریمی ثابت گفت: انجمن هسته‌ای ایران در چارچوب دکترین جمهوری اسلامی ایران که می‌گوید فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای برای همه، سلاح هسته‌ای برای هیچکس و با شعار فناوری هسته‌ای برای توسعه پایدار، این همایش و کنفرانس را برنامه‌ریزی و در حال اجرایی کردن آن است.

وی افزود: همه اذعان دارند که رشد و توسعه نیازمند نگاه به نیازهای نسل آینده است. می‌دانیم که بیش از نیمی از اهداف ۱۷ گانه توسعه پایدار فناوری هسته‌ای می‌تواند آنها را تسهیل کند و دسترسی را امکان پذیر کند.

معاون سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: در همین راستا کشور ما تولید ۲۰ هزار مگاوات برق را در دستور کار دارد و برگزاری این برنامه‌ها و کنفرانس‌ها در همین راستا است. نگاه مسئولان ایران به مسائل محیط زیست و رشد اقتصادی کشور همه باعث شده که تمرکز روی فناوری هسته‌ای و ۲۰ هزار مگاوات جدی باشد.

کریمی ثابت بیان کرد: این کنفرانس در ۱۶ پنل و ۱۳ محور کارش را آغاز کرده و واقعیت این است که با ارائه مقالات و مطالبی که عرضه می‌شود می‌توانیم این نکته را اذعان کنیم که فناوری هسته‌ای در کشور ما به یک بلوغ رسیده است.

وی افزود: برگزاری این کنفرانس بدون حمایت ریاست محترم سازمان و همکاران سازمان مقدور نبود و ایده این کنفرانس توسط آقای اسلامی و در چارچوب سیاست‌های سازمان با عنوان درهای باز و نوآوری باز عنوان شد و به خوبی هم محقق شد.

معاون رئیس سازمان انرژی اتمی در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم همه همکارانم که در این کنفرانس شرکت کردند بتوانند فضای مناسبی را داشته باشند که تبادل نظر کنند. از آخرین دستاوردهایی که در صنعت هسته‌ای در حال انجام است آگاه و اقشار مختلف در صنعت و دانشگاه‌ها از آن بهره‌مند شوند.

منبع: ایرنا

کد خبر 751149

دیگر خبرها

  • تولید برق هسته‌ای تا ۲۵ سال آینده ۳ برابر می‌شود
  • تسریع در جمع‌آوری و بازگشت اتباع خارجی غیرمجاز به کشور مبدأ
  • تاکید استاندار بر کمک دولت به تسریع در تکمیل طرح‌های راهبردی گلستان
  • از بتن‌ریزی در اراک تا بتن‌ریزی برای ساخت جزیره هسته‌ای
  • منطقه آزاد چابهار در مسیر ساخت نیروگاه خورشیدی
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • اصفهان؛ میزبان اولین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای
  • تسریع در جمع آوری اتباع غیرمجاز در خراسان جنوبی
  • خروج قطار افغانستان_ترکیه از مرز شمتیق+فیلم
  • اردوغان: هدفمان مجبور کردن نتانیاهو به آتش بس است